Besøg fra Danmark ❤️

Der var virkelig mange som sagde “Jeg kommer og besøger dig i Spanien!” da jeg meldte ud, at jeg flyttede hertil. Der har været besøg men ikke overvældende mange – hvilket også har været svært da jeg ikke ville have besøg de første 3 måneder, så blev det sommer = dyre flybilletter og travlhed hjemme i Danmark. Men 2 personer der fik booket plads (både i flyet og i min travle kalender) var søde L og D.
L er som en søster for mig (selvvalgt-søster som vi plejer at sige) og hun har fundet en sød kæreste, som hun tog med til Barcelona. Så her følger et meget forsinket indlæg om et meget hyggeligt besøg i starten af Juli. De havde booket et hotel værelse, da jeg ikke ligefrem kunne tilbyde dem en plads på mit værelse. Vi havde aftalt, at vi skulle ud og lege tourister, og det må man sige vi har gjort! Så her følger en lille ‘recap’ af besøget.

Onsdag

De landede tirsdag aften, så det blev først sent om onsdagen at vi så hinanden, da jeg lige havde noget freelance arbejde der skulle laves. Vi mødtes ved deres hotel og gik op til Plaça Catalunya hvor vi fandt en hyggelige lille restaurant hvor vi fik lækker pizza (vi var ret ligeglade, med at vi var i Spanien, vi havde alle lyst til pizza) – dog drak vi 2 kander sangria, så lidt spansk var det. Dertil blev der snakket en masse og lige samlet op på alt hvad der er sket de sidste mange måneder i hhv. Danmark og Spanien. Til sidst gad tjenerne ikke høre på os mere og smed os ud med et smil – hvilket var okay, eftersom de faktisk havde lukket.

Torsdag

Stranddag!! Vi tog til Bogatell, som er forholdsvist tæt på mig og ikke nær så touristet som Barceloneta. Vejret var fantastisk med høj sol, høje bølger og højt humør. Faktisk var bølgerne så høje at L ikke hoppede i – og helt ærligt, hun var blevet smidt omkuld da der virkelig var kraft på bølgerne den dag. Dog tog D. og jeg dog en modig tur og fik en gedigen omgang saltvand indenbords, før vi fik kæmpet os om på den anden side af bølgerne, og nød det lækre vand, lidt mere stilfærdigt.
De havde et vennepar som også var i Barcelona, så aftenen tilbragte de med dem mens jeg tog hjem og fik badet saltvand og solsved af.

Fredag

Første rigtige touristdag i form af Park Güell (udtales: “Park guejj” – meget blød udtale –og ikke Gyel eller Gyej). Vi bestilte billetter i forvejen, da dette anbefales samt så var det nemmere at koordinere resten af ferien, ved ikke at spilde 3 timer på at stå i kø. Vi gav 7€ pr person til at selve selve parken og bygningerne. Den omliggende park er gratis.
Vi mødtes derinde kl 18, da vores indgangs tid var kl 18.30-19.00. Når man køber billetter får man et tidsrum man skal starte sit besøg i parken på, da de holder øje med hvor mange mennesker der er i parken. Man kan tage lige så lang tid som man ønsker men efter 2 timer er man rimelig mættet og har set det hele – derefter kan man med rette tage en tur rundt i den omliggende park. Bl.a. besøge “Las tres cruces” som er på en lille bakke inde i parken, her er der en stensætning som danner et lille tårn med en trappe der snor sig rundt om “tårnet”. Øverst oppe er de tre kors – og her er der en fantastisk udsigt ud over Barcelona. Det er samme sted jeg var med Sarah, da hun var på besøg sidst.
Faktisk så blev Park Güell aldrig bygget helt færdig. De bygninger man ser i parken i dag er blot en brøkdel af dem, der skulle have været bygget, hvis man havde fulgt den oprindelige plan. Men Barcelona var i årene efter Den Tragiske Uge (1909) præget af en dyb krise, og de rigmænd man havde planlagt at sælge parken til, trak sig ud af projektet. Eusebi Güell, der stod bag projektet døde i 1918 og få år herefter solgte hans søn parken til kommunen. Dermed blev Park Güell en offentlig park, en af de største i Barcelona, og det er den, den dag i dag. (kildehenvisning her)
Altså…ærligtalt så er den ikke særlig stor… altså selve park-seværdigheden. Det er vældig dekorativt og interessant men jeg havde personligt forventet mere. Du kan se en masse (uredigerede) billeder af parken i galleriet nedenfor. Det skal selvfølgelig ses når man er i Barcelona, men forvent ikke det helt store 😉

Lørdag

Her stod den på kæreste-dag for mine to gæster, så jeg tog en slapper hjemme og tilbragte lørdagen i bedste weekend stil med at lave alt og intet.

Søndag

Så stod den på über-tourist dag igen! Denne gang den obligatoriske Sagrada Familia. Her skulle der også bookes billetter i forvejen. Her er der forskellige typer af billetter at vælge imellem, hvor vi valgte den billigste basis-billet; kun adgang til kirken, ikke tårnene og uden audio guide. Dette var helt fint – er jeg en rig tourist en dag, så vil jeg gerne op i tårnene dog…
Byggeriet af kirken begyndte i 1882 og den katedral-store kirke er stadig ikke færdig. Sagrada Familia er, som mange kendte bygninger i Barcelona designet af arkitekten Antoni Gaudi og er i dag et UNESCO World Heritage Site.
Da Gaudi døde var kirken kun omkring 25% færdig, og senere har flere forskellige arkitekter været involveret, hvilket dog ikke har været helt uproblematisk. Gaudi skiftede mening om designet konstant og han lavede derfor ofte ændringer. Derfor er hans tegninger i dag genstand for fortolkninger, da ikke alt er 100% specificeret.
Sagrada Familia er udelukkende finansieret af private donationer og almisse, hvilket er hovedårsagen til den langsomme fremgang. De bygger dog på den igen og den forventes færdig i år 2026. Man kan se en video af det færdige kirke her lavet med 3D grafik (bestemt et kig værd).
(kildehenvisning her)

Mandag

Sidste touristdag med start på Plaça Catalunya efterfulgt af en tur på Rambla’en med snak, is og tusinde andre toruister. Der blev lige så stille sluttet af med snak og opfølgninger, da de skulle tidligt op næste dag og med flyet hjem.

Det har været skønt at have besøg samt at opleve byen på en anden måde end blot hverdag ❤️

Se de uredigerede billeder her:

indsæt galleri