Argentinsk lørdag

Foråret er her og dermed også endnu flere arrangementer.
Jeg følger diverse informations kilder til hvad der sker i Barcelona, og jeg ville ønske, at jeg kunne nå det hele, for der sker så meget spændende.

Denne lørdag faldt valget på Fira per la Terra, som er et to-dages marked og afholdes årligt i overensstemmelse med Jordens Dag / Earth Day. På Passeig Lluís Companys, mellem Triumfbuen og indgangen til parken Parc de la Ciutadella, sælges der lokale håndlavede og miljøvenlige produkter til fremme af retfærdig og kooperativ handel.

Her er en masse små boder hvor der som sagt sælges håndlavede smykker, produkter, tøj og så videre. Dertil er der en masse informations boder fra GreenPeace, WWF, lokale alternative behandlere og ligende tiltag – mange af stederne kunne du fx få en behandling med det samme. Der var også madboder med special økologiske øl, ost, honning og en hel række af street-food boder. Bl.a var der en bod udelukkende med argentinere som solgte mexikansk mad, nabo boden lavede vietnamesisk mad og ved siden af var der et økologisk pizzaria, hvor de havde pizza ovnen med på en trailer, så det var med ild og det hele.
Kort sagt: der manglede ikke noget!

Jeg var afsted med en argentisk fyr, F., som jeg er kommet i kontakt med. Alt den tid jeg har været i Spanien, så lærer jeg én at kende, men når man mødes er der altid flere mennesker med – man er aldrig bare den man aftalte at mødes med…. det skal min danske hjerne altså lige vænne sig til, da man jo hjemme i DK lige giver en melding om det er ok, at man medbringer flere personer til “festen”.
Så her lærer jeg hele tiden nye mennekser at kende. Nogle kun for en dag og andre holder ved. Ham her er lige så frisk som jeg, i forhold til at tage ud og opleve nye ting. Han kommer fra Argentina, men har boet i Berlin, Australien og et eller andet sted mere som jeg pt. har glemt. Ligesom en anden person som jeg har mødt, som er halvt argentiner og halv italiener, eller den tyske pige som havde en spansk mor men ikke kunne tale spansk, og derfor var taget herned. Velkommen til den internationale verden, hvor ingen er hvem man tror de er.

Vi mødtes ved Triumfbuen, hvor han havde 2 argentinske veninder med, som også bor i BCN. Vi gik rundt blandt boderne og snakkede (både på engelsk og spansk) mens vi indtog hele markedets lyde, lugte og stemning. Da vi ligesom havde set det meste slog vi os ned på en græsplæne og delte en flaske vin og lidt til ganen. På stien tæt på os, var der nogle jamaicanske fyre (eller…de kunne jo have været hvor som helst fra i verden) som gav den fuld skrue med de bedste reggae numre og bidrog til den meget alternative stemning der var over hele parken.
Da skyerne trak op til regn (som heldigvis aldrig kom, fandt vi ud af) smuttede pigerne hjem, da de både arbejder og studerer i byen, så der var lektier der skulle laves inden mandag. F og jeg blev og fandt en del af markedet vi ikke tidligere havde set, hvor der var mange der optrådte med alverdens musik og dansenumre. Bl.a en gruppe der spillede lækker cubansk musik og dansede til. Jeg optog ikke nogen video, men I kan se lidt billeder fra hele arrangementet i slutningen af indlægget.

Da sulten begyndte at nærme sig, tog vi hjem til F. og hans roomie, som er en virkelig sød argentisk pige, som jeg har mødt et par gange, som havde lavet empanadas (typisk argentinsk ret) – som selvfølgelig blev indtaget med god rødvin. Lige da vi var færdige med at spise dukkede yderligere 2 af deres venner op (som jeg dog ikke havde mødt før), og ved 1 tiden om natten valgte jeg at trække træt-og-mæt-af-indtryk-kortet og smutte hjem. Der er lidt billeder af en typisk baggård midt i BCN. Masser af kedelige bygninger men med små haver, som de indretter og gør enormt hyggelige, dertil med de heldige som har tagterrasser.
Næste weekend er der et andet marked som jeg skal tjekke ud, så mere sightseeing-værdigt indlæg følger…