Besøg fra Danmark

Dette indlæg er måske en smule gammelt, men ikke desto mindre, så var det en hyggelig “uge”, som jeg gerne vil dele.

En veninde fra mit gamle arbejde skrev til mig for nogle uger siden, at hun havde nogle feriedage der skulle fyres af og om jeg ikke havde lyst til et lille visit fra Danmark, og helt ærligt: jo, det kunne fandeme være hyggeligt! Så der blev kigget datoer og selvom jeg skulle arbejde i hverdagene, så blev det heldigvis til nogle virkelig hyggelige touristdage i Barcelona. Trods det kun var 3 dage og jeg skulle arbejde 6 timer hver dag, så kan man nå meget alligevel.

Dag 1 / 17. april

Mandag den 17. april hentede jeg S ved metrostationen lige ved min lejlighed, og heldigvis var det helligdag, da det jo var 2. påskedag, så op med bagagen og så ud og have en lokal delikatesse: churros med chokolade. Vi gik hen til Plaça de la Revolució hvor der (bl.a.) ligger en lille cafe som sælger churros med chokolade samt lækker is. Jeg må dog være ærlig og sige at det absolut ikke er den bedst omgang af den berømte “ret”, som jeg har fået. Det var ikke chokolade…. det var kakao og den var for tynd, og churrosne var mildest talt kedelige og tørre. Jeg tænker at det er sådan købe-churros fra supermarkedet smager.
Men man kan ikke være lige heldig hver gang…

Vi pakkede senere en “strandtaske” med et stort tæppe, vandflasker, bøger og solcreme og så var det ellers a-sti-asted til et af mine yndlingssteder: Parc de la Ciutadella. Her fandt vi et fantastisk godt sted at ligge og læse – og snakke, man er vel to tøser på tur – hvor træerne aldrig nåede at skygge for solens vandring over himlen. Med en god ‘tan’ på hænderne og i ansigtet mens jeg skriver dette, kan jeg kun sige, at jeg er glad for at være så voksen nu at man husker solcremen. Har du forresten set denne her geniale reklame fra Kræftens Bekæmpelse? (det var forresten sådan S næsten så ud på dag 3 hahaha)

Efter en skøn dag i solen, gik vi hjem med alle tingene og begav os derefter ud efter en god restaurant i byen. Barcelona er FYLDT med lækre spisesteder, så der var nok at vælge imellem! Vi var egentligt på vej hen til en anden restaurant, som viste sig at have en kø ude foran og mens vi ventede, spottede vi et tapas sted lige overfor. De havde et tilbud med tapas ad libitum inkl. en tallerken paella for 15€ (eksl. drikkevarer), og selvom man kan tvivle på kvaliteten af maden med sådan en pris, så valgte vi at gøre det alligevel – og det var SÅ godt!!

Stedet hedder:

RESTAURANTE TAPAS ROYALE

Online: Facebook side
Adresse: Carrer d’ Escudellers, 19, Barcelona. (Indgang ved Nou de Zurbano og Vidre)
Kvarter: El Gòtic.
Pris: Mellem 20-30 € for normale retter – og så har de denne prisbasker også.
Telefon til reservation: 930 173 392
Åbningstider: Mandag til søndag 19-2:30. Fredag og lørdag til kl 3.
Metro: Liceu (L3), Drassanes (L3)
Parkering: La Rambla, 31

…hertil fik vi hvid sangria, som er lavet på Cava, og det smagte skønt!

Mandag done right!

Dag 2 / 18. april

Jeg skulle arbejde om tirsdagen, så vi mødtes først op da jeg fik fri. Hvad frøkenen lavede mens jeg arbejde, må komme på hendes blog 😉

Vi mødtes ved Pl. Espanya rundkørslen (som forresten er et besøg værd), og gik op til Museu Nacional d’Art de Catalunya hvor vi betragtede den smukke udsigt over byen. Meningen var egentligt at vi ville se det (tilsyneladende) spektakulære springsvandshow som findes inde i parken bagved museet. Jeg vidste godt at der desværre ikke var show om tirsdagen, da det her om foråret kun er fredag, lørdag og søndag mellem 21-22, så vi ville bare se vandet “almindeligt”…men der var lukket ind til parken?! vi kunne slet ikke komme derind.

Vi gik derfor en lang tur i området og endte ved den gamle OL-by (Estadi Olímpic Lluís Companys / Stadio Olimpico), som er en fantastisk smuk bygning med tilhørende sportsfaciliteter.

Den originale bygning blev bygget i 1927, da den skulle bruges til “Exposicion International de Barcelona” (Verdensudstillingen) som blev afholdt fra 19. maj 1929 til 15. januar 1930 i Barcelona. Udstillingsområdet havde et areal på 118 hektar, og befandt sig ved Montjuïc. Udstillingen kostede 25.083.921 dollar…..det er jo absurd mange penge! specielt i 1929!

Men Barcelona var virkelig økonomisk og snedig, så da OL legede i 1936 nærmede sig, renoverede de det hele men lod den smukke facade stå. Barcelona kurtiserede nemlig til at blive OL by – men de blev dog fravalgt til fordel for Berlin. Bygningen ligger på bjerget Montjuïc (arghh det er vist kun en bakke vil jeg mene) som er en fantastisk flot bygning, der nu også indeholder en hightech-sportshal, der var ramme om gymnastik, volleyball og håndbold ved OL i Barcelona i 1992. (yeah for BCN at de fik lov til at være vært for legene til sidst).

Efter at have taget en del billeder, hvor vi udforskede og brugte de mange skæve kanter og det (meget specielle) OL monument, begyndte sulten at melde sig og vi begav os op mod centrum.

Vi kom forbi en Restaurant Tairyo, hvor vi fik super lækker all-you-can-eat sushi….. og ja, jeg har spist virkelig meget de senest 2 dage!!

Website: Restaurant Tairyo
Adresse: Gran Via de les Corts Catalanes, 457, 08015 Barcelona
Kvarter:  Mellem Eixample og Sant Antoni
Metro: Rocafort
Pris: ca. 15€ for all-you-can-eat (eksl. drikkevarer)
Telefon: 936 76 14 35
Reservationer: eltenedor.es
Åbningstider: 2.30–16.30, 20–00

 Dag 3 / 19. april

Efter arbejde mødtes vi op på Plaça d’En Joanic, som er en lille park lige hvor jeg bor. Her er enormt hyggeligt! Det er en lille (og jeg mener lille) firkant med grus inde i midten, herpå er der så en masse bænke rundt langs kanten (så man har ryggen ud mod vejene og imellem der, en masse smukke buske og træer), og dertil er der 2 bordtennisborde. Rundt om denne lille firkant/park er der de hyggeligste bygninger i en masse farver (jeg skal nok smide nogle billeder op snart). Her er ALTID mennesker, uanset tidspunkt på døgnet. Der er næsten altid børn der leger, unge der spiller bordtennis eller leger med deres hunde (alle har tilsyneladende hunde her) mens de ældre…eller faktisk alle aldre – sidder på bænkene og snakker, spise bocadillas eller læser bøger.

Så da jeg kom hjem fra arbejde, mødtes jeg på med S. som sad her og læste – jeg havde desværre ikke lige mit kamera, ellers kunne jeg have postet et virkelig hyggeligt billede. Herfra gik vi forbi kort forbi min lejlighed og lige smed vores ting samt hentede mit kamera. Derfra videre til en lille butik hvor vi købte tørret kokos (en af mine laster – det smager jo for filan ligesom slik!!!) samt jordbær og vand, og så begav vi os ellers ud på en længere gåtur. Vi ville op til Park Güell, som er den meget kendte park med en masse dekorative bygninger. Hvis du søger på Barcelona, så kommer der med 90% sikkerhed et billede op af ‘svunge’ bygninger med masser af farvede mosaikker. Men ud over parken er der også samme sted Poble Espanyol – groft sagt er det lidt det samme som den gamle by i Aarhus. Vi ville (selvfølgelig) gerne se det hele men siden vi først var der kl ca 20, som er tidspunktet lige nu hvor solen går ned, og jeg meget gerne ville tage billeder af parken, måtte vi prioritere. Stedet er opdelt med den omliggende park som er altid er gratis at gå i mens Poble Espanyol og de specielle Güell bygninger ligger inde i “the Monumental Zone” som kræver billet – MEN efter kl 20.30 er der gratis adgang. Vi havde 30 min indtil vi kunne komme gratis ind, og valgte at tage en tur rundt i parken og se den imens. På denne tur spotter vi et udsigtpunkt højt oppe på bakken/bjerget – og sætter kursen herhen i stedet, så vi kunne få den flotte udsigt over Barcelona mens solen gik ned.

Efter at have brugt vores bedste orienteringsevner, med snoede stier som modarbejde os, fandt vi endelig stedet. Højt oppe over Barcelona! Vi så solnedgangen og nød vores jordbær mens vi snakkede. Touristmængden tyndede ud og til sidst var det kun os samt en tysk fyr, som vi falder i snak med. Han har rejst en del rundt og er nu endt i BCN, og havde faktisk tænkt sig at sove heroppe på udsigtpunktet – hvilket vi måske ikke synes er verdens bedste ide, da det allerede her kl 21 er meget koldt! Vi snakker en del med ham og da kulden og sulten bliver for meget, vender vi snuden hjemad. Vi ønsker idag ikke noget stort og fancy og vores smagsløg skriger på noget meget lidt spansk: pizza!

Der ligger et pizzaria lige ved Plaça d’En Joanic, og da ingen af os har prøvet dette sted, vælger vi at idag vil vi teste det af – det var en af ugens bedste beslutninger! Det var en af de bedste pizzaer jeg længe har fået – hvis ikke dén bedste pizza nogensinde!

Så den anbefaling får I også lige med på falderebet:

IL piccolo di gracia

Website: www.ilpiccolodigracia.com
Adresse: Carrer de Ramón y Cajal, 146, 08024 Barcelona
Kvarter: Vila de Gràcia
Metro: Joanic
Pris: 8-10 € for en pizza
Telefon: 932 85 67 74
Reservationer:
Åbningstider: 12–16, 20–00

Mætte og trætte går vi hjem og direkte på hovedet i seng….og finder en edderkop!
og så går den vilde jagt ellers og endnu en bliver opstøvet og elimineret.

Dag 4 / 20. april

Efter nogle lange dage var det virkelig hårdt at skulle op kl 7 og sende S med metroen mod lufthavnen. Men med 3 skønne dage fyldt med oplevelser, var jeg klar til weekend og knap så meget på skemaet – om dette holdte stik må vi se i de kommende indlæg.

Jeg lavede en lille fotosession med Frk. S den sidste dag – eller faktisk næsten gennem hele opholdet – og heriblandt dette indlægs billede med Barcelona i baggrunden.