Feria de Abril

Idag var sidste dag med Feria de Abril, som er en populær festival af andalusisk tradition, som afholdes i Barcelona hvert år i 10 dage, ved en markedsplads i byområdet, hvor mange boder og attraktioner er installeret.

Historien bag traditionen

Faktisk stammer denne festival fra Sevilla, som startede i 1846 – 1847, da en catalansk forretningsmand og en baskisk mand skabte en ny udstilling af husdyr og landbrug, som begyndte det nuværende marked/messe i Sevilla. I 1971 da sammenslutninger af interne migranter ankom til Barcelona fra Andalusien, skabe de og deres efterkommere, deres egen version i Castelldefels, med fire kabiner/stande. Nu består det af over 70 stande. I Sevilla finder denne festival sted en eller to uger efter påske og er kæmpe stort. Jeg har dog ikke besøgt denne udgave, men har hørt en del om det.

Barcelonas udgave

Jeg valgte at gå turen til markedspladsen, som ligger nede på havneområdet, nærmere betegnet El Besòs i el Maresme. Det var en lang gåtur men smuk, hvor jeg samtidig fik set dele af BCN som jeg normalt ikke lige kommer igennem – og krydret med et fantastisk vejr, så var det jo en fornøjelse.
Selve markedspladsen (jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal kalde denne begivenhed…) bestod af en masse små boder med bl.a. forskelligt mad, underholdning og krimskrams boder.
Jeg forstår ikke den spanske madkultur… Her er en hel festival der hylder den spanske kultur og så er størsteparten af mad-boderne enten triste hotdogs eller pomfritter…Bevares, der var også en stor del af dem som solgte churros (og belgiske vafler…?!). Rigtig meget af maden her i Spanien er trist, trist, trist og masser af brød, brød, brød – og indbagte ting eller beklædt med smeltet ost. Jeg forstår det ikke. Man kan selvfølgelig få paella mange steder, og det kunne man også idag men dem jeg indtil videre har smagt er simpelthen ikke værd at skrive hjem om. Det meste af maden hernede er smagsløst, kedeligt og uden sjæl. Der var nogle større telte idag, oftest en organisation der stod bag dem, hvor de solgte paella eller andre retter, men sjovt nok solgte de alle sammen det samme?!
Dertil var der utallige slik-boder samt boder der solgte ubrugeligt krimskrams. MEN….der var lige en enkelt bod som solgte noget der var lidt spændende og passede til anledningen: Flamingo tøj! De store, dekorative og festlige kjoler med dertilhørende hårpynt, sko og sjaler.

Så det var altså ikke nogen kulinarisk oplevelse idag, men der blev danset flamingo i nogle af de større telte. Både kvinder og mænd i alle aldre og dertil også børn – det var fedt at se, og jeg kunne egentligt godt tænkte mig at se den rigtige udgave i Sevilla engang, og få den fulde oplevelse.
Så, summasumarum: jeg er glad for at indgangen var gratis og at vejret var godt.