You live and you learn….

….og jeg har måske lidt lært, at jeg skulle have taget det der irriterende Callcenter job, så jeg var sluppet for at stå med NIE nummer ansøgningen!

Jeg har et ord til dig: ARRRRGGGHHHHHHH-forhelvede-da-også-hvor-er-det-her-fucking-pisse-meget-besværligt!!!!!!!

Det er SÅ besværligt og de har på ingen måde gjort det bare tilnærmelsesvist nemt eller forståligt for udlændinge. Hverken at forstå proces, papirer eller andre praktiske ting. Jeg forventer absolut ikke at det er på dansk, men det kunne fisme godt have været mere serviceminded – vil de ikke gerne have penge ind i det her land eller hvad? For god ordens skyld, så gentager jeg mig lige: ARRRRGGGHHHHHHH-forhelvede-da-også-hvor-er-det-her-fucking-pisse-meget-besværligt!

Stakkels asylansøgere

Mine tanker går specielt til asylansøgere – Både i Danmark og andre steder i verden.
Prøv lige at forestille dig, at du har kæmpet dig gennem krig (ikke nødvendigvis med våben og slag, men stadig med dit liv), samtidig med at du skulle beskytte din elskede familie – eller måske du har mistet hele (læs: HELE! av av) din familie, og nu står du så i en fremmet land, efter månedsvis af prøvelser af den ene eller anden art, og skal forsøge at skabe dig et liv her. Du bliver bedt om at kunne tale dansk, næsten fra dag 1 (og hey, jeg er ikke hellig: vil du bo i et andet land, så skal du lære sproget. Sådan er dét bare.), og det kan godt tage en rum tid at lære et nyt sprog. Nogle har bare mere sprogøre end andre (jeg ville for eksempel aldrig have gjort dette stunt, hvis jeg nu vidste, at jeg var håbløs til sprog). Og så samtidig skulle skaffe job, netværk, venner samt klare officielle papirer (for de er helt sikkert ikke oversat til dit sprog) – og dog, mange asylansøgere får rigtig meget hjælp fra tolke fra diverse asylcentre, og gudskelov for det (jeg er faktisk lidt misundelig for at være ærlig!) – og så uden at falde fuldstændig fra hinanden psykisk.
Helt ærligt, så synes jeg faktisk det er fucking sejt gjort!

Jeg vil ikke debattere hele spørgsmålet om grunden til at de kommer til Danmark.
Men jeg vil gerne lige give de modige mennekser lidt ‘credit’ og et virtuelt klap på skulderen. For pt. føler jeg lidt, at jeg står i samme båd som dem (no pun intended), og det er sgu lidt hårdt.