¡Buenas dias Barcelona!

(Piiiist…klik lige på play-knappen og nyd musikken mens du læser, det giver den helt rigtige stemning)

Yeah! Lad mig høre jer sige:

A for Adios Málaga!

B for Buenas dias Barcelona!

…..say what?! Barcelona? Ja, du læste rigtigt. Næste stop bliver Barcelona, og faktisk allerede lige nu for at det ikke skal være løgn – jeg sidder faktisk i toget med alt min opbakning mens dette indlæg bliver lagt på nettet. For jer lyder det måske helt vildt pludseligt men for undertegnede har det været undervejs et stykke tid (altså hemmeligt inde i mit hoved ik’ ) – faktisk var Barcelona i spil inden jeg rejste til Malaga. Nu er turen så kommet dertil og togbilletten er købt, der er checket ind og næste lejlighed er booket for 1 mdr. og så krydser vi fingre for at job og lejlighed er på plads når lejemålet udløber.

Forresten har de et mega godt system med deres toge! Ligesom vi har DSB, har de her AVE (og Renfe).
Du kan (selv på en billigste tourist klasse) vælge om du vil sidde i stillekupé, have vinduesplads (check til begge dele) og fand-fisme om der ikke også er aircondition og stik til at oplade ens elektronik. Dertil er der lækre klap-ned-borde i aluminium som er en perfekt højde til ens computer. Der mangler kun internet…. heldigvis har jeg denne måned en transportabel router med mig, så jeg kan komme online og blogge.

Men det der virkelig er smart er deres billetkontrol! Først kommer man igennem et hurtigt sikkerhedscheck (inkl. scanning af bagage) og så går man videre til selve toget, hvor man kommer forbi et checkpoint hvor de scanner din billet…… dvs. det er umuligt at rejse uden billet (samt tage det forkerte tog, hvilket er vældig smart). Jeg betalte 70,85€ (530 DKK) for en billet Málaga-Barcelona, en togtur som tager lige knap 6,5 time. Det er mere bøvlet i forhold til bagage (specielt når man har meget!) men billigere end en flybillet. Og det er en tur der kan anbefales! Udsigten er så smuk og du ser dele af Spanien du nok ikke ville være kommet forbi ellers. De smukkeste marker som går op af bjergene, de fineste hvide små huse og masser af natur i det hele taget (og så prøver vi lige at ignorere alle de gange man suser med 200 km/t gennem en tunnel i bjergene, og ørerne lukker til og skal poppes!)

Planen med Barcelona er finde et godt job samt et godt sted at bo, et godt netværk og gode minder. Altså kort sagt; en masse gode ting! For det er hvad livet bør handle om: gode ting og glade ansigter.

Malaga er en super skøn by, don’t get me wrong, men der mangler puls. Det er en fantastisk ferieby og der er meget hernede i sydspanien som jeg mangler at se, men hey, så kan man sgu altid tage på ferie hertil. Jeg har brug for en storby at leve i, kan jeg mærke. At der er lidt mere liv, at der er flere aktiviteter og det hele er lidt større.

Malaga har 600.000 indbyggere – men selve byen er altså ikke særlig stor. Jeg har boet her 3 mdr. nu og jeg kender byen. Jeg ved hvor hvad ligger og jeg keder mig ærligtalt…. Resten af Malaga “by” er nabolag, huse, kedelige kontorbygninger, industrikvarterer etc. For mig føles den ikke større end “lille” Vejle (110.000 indb. i 2013) – jeg har brug for noget ala Aarhus eller KBH, hvor der er byer i byen. Hvor der er liv, arrangementer hele året rundt og du har næsten alting i én by.
Derfor flytter jeg nu mod noget større – og jeg glæder mig helt vildt!

Så, med et kæmpe smil over hele fjæset og med glade sommerfugle i maven, som kæmper om pladsen for at se hvad er nu skal ske, siger jeg “¡Adios Malaga! og “¡Buenas dias Barcelona!”.