Spanien har forlagt sin kundeservice, har du set den?

En af pigerne rejste hjem i lørdags. Sådan hjem hjem. Til et helt andet land, og jeg synes faktisk det er en pisse dårlig beslutning, det synes G også – og heldigvis også L, som er personen med den dårlige beslutning. Heldigvis er vi alle enige, hvilket jo et eller andet sted er positivt.

Hun har været her i 2 uger, og skal nu hjem og arbejde igen og have en kedelig hverdag i Tyskland (det er hvertfald G’s og min konklusion, at det bliver pisse kedeligt uden os). L er faktisk enig, og 30 min efter hendes fly landede skrev hun en WhatsApp besked i vores gruppe: “I miss you guys!”. Vi havde ellers enormt mange kreative ideer til hvordan vi kunne få hende til at blive, alt fra at stjæle hendes flybillet og alle hendes sko, til at omdirigere flyet til at lande i Barcelona og så mødes med hende der, og gentage Granada succesen! Vi endte dog med at have den fedeste aften med tapas, masser af vin, øl og så rundet af med en bytur. (ja ja, vi lod hende komme med flyet lørdag, bare rolig)

Sala Gold

Selvom Malaga er blevet en semi-storby, så er mange autentiske ting bevaret. Der er stadig halve tønder foran barer, hvor man kan stå og ryge (okay det er måske ikke 100% autentisk, men det er hvertfald bedre end de tarvelige Barcardi-plastik-barer). Vi endte på Sala Gold, som er en kendt natklub i Málaga.

Og lad mig sige det her, hvis du sidder og tænker: “Yes mand, når jeg er i Málaga så ved jeg hvor jeg skal gå i byen henne!” – nej du gør ej. Sala Gold er ikke besøget værd…. jeg har nu været her 2 gange – en helt almindelig tirsdag og en fredag…. det var flest mennesker om tirsdagen…. tyg lige lidt på den.

Fredag aften kl 01:29

Okay…. nu er der faktisk mange mennesker herinde….

Stadig fredag aften, nu kl 02:19

På den lille scene dukker der pludselig en saxofonist op, og begynder at spille til musikken. Han er virkelig dygtig og flere gange får han pift og anerkendende råb fra publikum – selvsamme publikum som var imponerende ligeglade med den meget lidt påklædte danserinde, som tidligere var på scenen, trods hun faktisk var okay til at danse – Saxofonisten lægger op til “Enur” – I ved, den danske nummer med sax og Natasja? Refresh your memory herunder:
(beklager stilbilledet, YouTube synes åbenbart det er velvalgt….)

….men desværre er DJ’en totalt blank og fatter ikke et hint. Det er så oplagt at ved denne intro, at tilslutte sig saxofonisten og starte “Enur” nummeret, som er genialt til et diskotek. Men DJ’en står bare og stirrer ud i luften – han har hele aftenen været komplet uduelig, og ikke tjekket om publikum faktisk dansede til det musik han satte på, men spillet overraskende mange stille sange, og uden at få festen sparket igang. Ved sax overgangen var publikum max klar til at feste, men hvad gør DJ’en? han sætter et stille nummer på med Sia ( “bulletproof”) og lader den spille LÆNGE og festen dør fuldstændig og pludselig begynder folk at synge med (!!???!) – og så kommer remixet, og festen kan begynde igen…. Dos mio! (indsæt emoji med rullende og totalt opgivende attitude!)

Nu vi er ved gå-i-byen-snakken i Málaga, så lad mig alligevel give dig lidt tips og gode råd:

  1. (Generelt i Málaga faktisk) Toiletterne har næsten aldrig toiletpapir (eller sæbe til hænderne). Så husk altid håndsprit og lommetørklæder!! Selv caféer og barer har ligende standarder, og nævner du det, ser de ud som om, at du har bedt om at få russisk salat serveret i en laksko med brød til.
  2. Kundeservice er et fremmedord hernede – specielt hvis du siger det på dansk – lad mig præcisere: altså begrebet kundeservice er langt fra den standard vi kender fra Danmark. Ligemeget hvor sødt du siger det (og hvilket sprog du prøver på), så bliver din bestilling serveret på bordet, i det hjørne der er tættest på tjeneren. Så må man selv lige finde de lange arme frem og tage til sig. Vi har flere gange følt os uønsket og til besvær (prøv selv at regne ud, hvor mange drikkepenge der bliver lagt de steder…). Der findes næsten ingen smil eller “Er alt som det skal være?”-attitude, som jo næsten er et ansættelseskrav i lille Danmark. Får sgu helt lyst til at åbne min egen café og give kundeservice for fuld smadder!
    Måske skal dét være mit job hernede?… (fortsættelse følger – vent i spænding, det er sjovest)