Roadtrip til Granada med pigerne

Lørdag

Med Spanish Harlem Orchestra (klik på linket for at høre musikken) på anlægget for fuld smadder i vores top lækre rental-Ford, kører vi gennem det smukke landskab mod Granada. Jeg har (selvfølgelig) kaldt “shotgun” allerede i går under planlægningen, så med panorama udsigt nyder jeg turen. Der bliver snakket, grint og danset i sæderne mens vi spændt venter på at se hvad det er egentligt er vi kommer frem til.

Vores plan er at se Granada by, Sierra Nevada (hvis muligt) samt de 4 flotte borge kaldet Alhambra.

(indsæt galleri)

Da vi ankom til granada, mødte det smukkeste syn os med bjergene og spanske huse, og jo længere vi kom ind mod selve byen, jo mere ændrede landskabet sig, og selve byen lignede en traditionel europæisk by men som om det var efterår, med brune nedfaldne blade og folk med vintertøj på (dette er dog efterhånden et normalt syn, da det har været latterligt koldt den seneste uge – og så troede man lige at man var smart at tage til “varme spanien”…. SNYDT!).

Efter en umulig GPS tur rundt i byen – vi var blevet advaret om at det inderste af byen er dum at køre i – fandt vi endelig en parkeringsplads cirka 15 min på gåben fra vores hostel (5 piger en bil som alle vil hjælpe og bestemme er IKKE en god ide by the way) (som om der nogensinde er nogen som har tænkt “5 piger i en bil og skal finde vej i en ukendt by? nej det er da intet problem!” …. øhhhh sagde ingen nogensinde) OG så i en by hvis veje minder meget om de minimale veje i Rom og Paris – det er helt klart ikke planen, at der nogensinde skulle køre en Ford Focus her!

Vi får indlogeret os på White Nest Hostel, som er et typisk backpacker hostel med gratis WiFi (i Spanien kaldet ‘vifi’), boheme agtig lounge område, stærke farver, mixed dorm-rooms ect.

Receptionisten er dog heldigvis super servicedminded (som er en seriøs mangelvare i Spanien forresten!) og er glad og smilende, og hjælper os med at lokalisere tapasbarer, hvor vi skal hen for at se must-see seværdigheden Alhambra (Læs mere om Alhambra her!). Vi går straks derop, da vi er forsinket pga. minimale veje og den der trælse GPS, og eftersom seværdigheden lukker kl 18, og det tager ca. 2,5 time at se det hele, satte vi fart under fusserne.

Afsted vi går og får købt billetter – MEN det er ikke dér touren begynder (for det ville da være alt for praktisk, og slet ikke i spansk ånd), så i stedet skal vi gå 15 min til et andet sted og der SKAL vi være kl 16 (præcist) for at blive lukket ind, da de kun lukker et vist antal personer ind på bestemte tidspunkter (okay okay, dette er dog et eller andet sted smart, da stedet så ikke bliver overrendt).

Alhambra

Vi når derned i tide og går stille og roligt igennem alle 3 borge. Kan man lide marokkansk arkitektur, så er dette et must! Det er simpelthen så smukt!

(Der blev taget en røvfuld billeder og vi nød hvert et minut – Der kommer et galleri så snart alle billeder fra telefoner og kameraer er samlet og sorteret…såååå….måske om et par år, hvis vi er hurtige)

Da vagten smed os ud – bare rolig, vi havde nået det hele – gik vi på jagt efter et godt spisested….meeeeen igen: 5 piger på tur, der ikke er ens i hverken højde, drøjde, alder eller vaner så er dette temmelig svært og til sidst (måske mest pga. at vi var trætte og ikke orkede diskussioner) endte vi på et taveligt tyrkisk pizzaria med middelmådig mad, dåse sodavand og minimal kundeservice – drikkepenge? ej det tror jeg så nok ikke liiiige at I får.

Herefter gik en af pigerne hjem, da hun var mega træt og har en lang dag i morgen (da hun skal se en fugleudstilling i Almaría!??!) men vi andre gik videre og endte på en marrokansk tebar. Fantastisk udsmykket med dekorative hvælvinger, bløde smukke puder, “gardiner” som skillevægge og generelt bare gennemført tema (inkl. en brændeovn hvilket vi var meget fan af!). Vi bestilte myntete, som kom i de fineste traditionelle tekander med tilhørende farverige glas, samt en shisha (vandpibe). Igen, på traditionel vis, blev den delt mellem os mens vi snakkede, grinte og drak te. Kort sagt: pisse hyggeligt (som forresten er et ord jeg virkelig har manglet en god oversættelse af på spansk – og et ord vi har snakket meget om både på sprogskolen, da lærerne kender det fra tidligere elever, og også synes at ordet mangler på spansk, og fordi pigerne spørger meget til det (“What do you call it again? hygselig? huggeli?“).

Søndag

Sagde du tourist? Ja, det tror jeg så nok lige, at vi var!

L, G, M og jeg tog den store tourist tur gennem byen med taskerne på maven, spejlrefleksen spændt fast til armen og planen om souvenirs en más. Vi fik shoppet, kigget byen og vandret en milliard kilometer, som man jo gør som tourist. Vejret var perfekt – altså i forhold til de seneste dage – med høj sol og ingen regn, så det blev nydt med en kæmpe frokost, med en masse lokale retter (som vi selvfølgelig delte mellem os) på en udendørs restaurant.

Turen hjem (denne gang med undertegnede henvist til bagsædet) gik i skønt solskin som langsomt gik ned bag bjergene mens vi kørte mod Málaga. Følte mig helt som et barn igen, på vej hjem fra familieferie.

Meget træt og med et socialt barometer fyldt helt op, ankom jeg til lejligheden og straks smed mig på sengen – og jeg kunne snildt have sovet 253,4 timer! men jeg havde en aftale om at snakke med mine søde forældre via Skype senere. Jeg har ikke hjemve….men for filan hvor var det hyggeligt og rart lige at snakke med dem, som min far så fint lige tog et billede af 😀