¡Me encanta Barcelona!

Barcelona update

Wauw så gik der lige 35 dage siden jeg hoppede på toget mod Barcelona (BCN) og skrev det seneste indlæg. Og der er sket utroligt meget, der er taget en masse billeder, der er tænkt tanker om indlæg men det at sætte mig ved computeren er ikke lige sket, fordi der hele tiden ventede noget nyt den følgende dag som jeg liiiige ville have med også. Så med lyden af nabolaget fra det åbne vindue, solskin og fantastisk blå skyfri himmel kan jeg skrive:

Jeg er vild med Barcelona!!!!

De store brede gader, de små hyggelige stræder, alle de forskellige muligheder der er; parker, cafeer, butikker, arrangementer og nye ting der hele tiden dukker op.

Jeg gennemgår de seneste par uger i dette indlæg – med intentionen og håbet om at jeg får blogget lidt mere reglmæssigt fremover 🙂

Sant Boi de Llobregat

Jeg havde booket en lejlighed for 25 dage – men ikke i BCN som sådan. Jeg kunne ikke få en lejlighed til så mange dage, på de præcise dage jeg ønskede og til min pris, så jeg måtte tage en lejlighed udenfor byen. Nærmere betegnet i Sant Boi de Llobregat – som virkelig er en forstad! Der sker ikke en skid! Generelt er det desværre en kedelig (både i udseende og i aktiviteter) by, hvor det tager ca. 1 time med offentlig transport at komme ind til BCN centrum.

Jeg ankom til lejligheden, hvor jeg skulle bo hos en lille familie med mor, far (begge et sted omkring 35 år) og lille datter på 1 år, samt moderens lillesøster på en 18 år ca. Jeg havde mit eget værelse, som var rigtig fint. Hele lejligheden var faktisk rigtig fin og de var fantastisk søde og hjælpsomme – men det var trælst at det var så langt væk fra selve byen. Dette ændrede dog ikke på at jeg blev kaldt til 2 jobsamtaler i BCN indenfor de første 3 dage jeg var der! Tak til Facebook grupper og internetforbindelse.

Hej, kan du starte på mandag?

Den ene var ved Avis (biludlejningsfirmaet) og det andet var ved Reckitt Benckiser. Du har måske ikke umiddelbart hørt om Reckitt Benckiser – det sagde hvertfald ikke mig noget da de skrev til mig. Men hvis du har Neophos opvasketabs stående i køkkenet, tager en Strepsil på grund af en øm hals, har Harpic toiletrens på dit toilet eller bruger Veet til at gøre benene sommerklare, ja så har du købt et af virksomhedens mange produkter.

Jeg takkede ja til samtalen hos RB den 27. marts, en samtale udelukkende på engelsk (hvilket jeg var ret meget fan af), med en traditionel samtale efterfulgt af en lille test samt en kort samtale med en dansk ansat. Det hele for at tjekke mit danske samt engelske niveau. Jeg havde en god fornemmelse for jobbet og da jeg gik derfra, var det med tankerne at dér kunne jeg godt arbejde (ja ja, jeg ved godt at det sagde jeg også sidst), så jeg var forberedt hvis de ringede og sagde ja til mig. Jeg vidste at de havde 2-3 andre inde til samtale, jeg er forholdsvist ny i feltet men det kunne jo godt være at jeg havde charmeret mig ind hos dem. Og ja, det ville da være ærgerligt hvis jeg brød min “tradition” med at få et positivt svar samme dag som mine interviews, så ganske rigtigt; 1,5 time efter ringede de til mig og spurgte hvornår jeg kunne starte…. så dagen efter ankom jeg til 1. træningsdag i mit nye job.

Grundet en underskrevet fortrolighedspolice kan jeg ikke afsløre særlig meget om virksomheden (andet end hvad Google kan levere) eller mit egentlige arbejde, andet end jeg taler primært engelsk, dog krydret med dansk til mine skandinaviske kollegaer. Det spanske bliver øvet ved siden af arbejdet. Men jeg kan sige at jeg har nogle virkelig søde, glade, hjælpsomme og dygtige kollegaer! OG…så har jeg en timeplan som jeg er virkelig glad for: hverdage fra 12-18. Dvs. der er tid til at lave noget om morgenen samt efter arbejde. Det har jeg længe gerne ville have! Så der er tid til sprogskole efter arbejde, og jeg er i øjeblikket ved at kigge en masse igennem for at finde den rigtige skole.

AirBnb events

Nå, tilbage til tiden i forstaden…. Da jeg bookede mit værelse via AirBnb, så jeg at de også udbød events (altså AirBnb, ikke familien). Jeg bookede 2 events:

  1. Portraits with soul
  2. Graffiti Connection

De her AirBnb events er geniale koncepter – næste gang du skal ud og rejse, så tjek lige muligheden for at booke sådan et event, du kan se dem alle sammen her: AirBnb Oplevelser (men husk lige at vælge den rigtige by, så du ikke falder for et event i fx New York mens du faktisk er på vej til Stockholm). Der er noget for enhver smag og pengepung. Jeg ville gerne se byen samt få taget nogle gode billeder, så jeg gik efter foto-tours. Den første var klart den bedste!

Konceptet er at man går gennem byen (det er valgfrit at medbringe sit eget kamera) og så fortæller guiden (Valeria) lidt historiske facts, men ikke så meget at man drukner i information heldigvis. Hun er uddannet fotograf og derfor er en del af konceptet at hun tager billeder af gæsterne på touren. De skriver at der ikke bliver poseret foran billederne men det er altså lidt løgn, men det gør ikke noget. Der kommer en masse spændende billeder ud af det og ikke de kedelige selfie-stick-billeder man normalt får som minde om sin ferie. Jeg ville dog rigtig gerne tage en masse billeder selv og havde i starten af touren snakket med fotografen at det var mit primære fokus på touren. Så derfor har jeg ikke så mange af mig fra touren (billedet i toppen af indlægget er dog derfra).

Vi mødtes foran Arc of Triomf, tog lidt billeder her og derefter gik vi videre gennem kvarterene El Born og Gothic, som er fantastisk hyggelige! Vi var også forbi “Monumental Waterfall” i Parc de la Ciutadella, som er en skøn park. Det siges at den unge Antoni Gaudí har arbejdet på udformningen af nogle af de ornamentale funktioner på vandfaldet, såsom sten og jern poler. Det var 1878, og Barcelona var ved at klargøre sig til verdensudstillingen – som dog først ville finde sted ti år senere. Arkitekten af springvandet er dog Josep Fontseré, som også designede Parc de la Ciutadella. Hele springvandet er en klassisk skønhed midt i Parc de la Ciutadella, omgivet af grønne planter typisk for Europas mest romantiske og gamle haver. Uanset om du nyder at plaske rundt i en båd, eller bare ønsker at tage en afslappet spadseretur, er parken er det perfekte sted at flygte fra støj og travlhed i Barcelona. Skal du til BCN så er denne park bestemt et besøg værd – hva’ fanden, tag dog hele touren så får du det hele med inkl. pæne billeder.

Da vi nærmede os slutningen af touren tog vi et smut forbi et af BCN’s ældste barer og fik et glas traditionel vermouth…. eller det vil så sige, traditionel er måske ikke det korrekte ord. Selve drinken er klassisk for BCN men hver bar laver den på sin egen måde, og jeg har smagt 2 forskellige nu og kunne sagtens smage forskel. Lidt ligesom julesnaps ikke bare er én type, men det kommer an på hvem der laver den.

Det andet event var et hvor man selv medbragte sit kamera. Her gik vi gennem nogle andre nabolag, mens vi fandt skjulte beskeder i form af billeder, mosaikker eller grafitti. Jeg havde regnet med at vi skulle se grafitti “murials” (de store flotte grafitti udsmykninger på væggene) men her var der mere fokus på en anden type “grafitti” (grafitti er jo egentligt bare tekst, symboler eller billeder, som er indridset, skrevet eller malet på vægge, mure m.m., som regel udført af anonyme personer.) Så jeg fik ikke helt indfriet mine forventninger ved denne tour, og derfor er der ikke så mange billeder herfra.

Jeg håber, at jeg senere får lagt lidt flere billeder op fra livet her, men må indrømme at jeg sgu ikke lige kan finde tiden og lysten til det.
Så…mañana, mañana 😉 

Palo Alto

I weekenden den 2.-3. april var der Palo Alto Market, som jeg var blevet anbefalet at tjekke ud.

Jeg tog bussen derud, en tur på ca 30 min (eller det kommer selvf. an på hvor man tager afsted fra….).
Da jeg kommer herud møder en lang kø mig….. som i SÅ lang, at jeg lige overvejer et splitsekund om jeg virkelig vil det her, meeeeen nu er turen jo taget. Heldigvis er vejret godt – koldt men solrigt – så ind i køen med mig. Det tager overraskende nok kun ca 20 min at komme til indgangen, hvor jeg køber adgang for 4€ (man kan dog spare 1€ ved at købe billet online inden).

Inde på pladsen summer det af aktivitet! Det er inde i et kæmpe stort slags gård areal med små søer, små grønne områder og et virvar af små “gader”. Faktisk minder det mere om en festival end et markedet… jeg havde regnet med et marked, ala dem man normalt finder om søndagen med alt muligt slags ragelse fra fortiden blandet med håndlavede smykker og malerier. Men dette er et designer marked (eller festival) – her kan der købes alt muligt forskelligt håndlavet kunst/smykker/bøger med fancy design, designer tøj og hvad der ellers hører sig til et designer marked. Dertil utallige madboder, drinkssteder og sågar live musik.

Det er egentligt et fedt arrangement, men en lille opfordring herfra…..nej vent, 3 stk:

  1. Husk pengepungen – intet er billigt her!
  2. Husk dine venner eller familie – det er helt ærligt en fesen oplevelse alene….
  3. Lad din hund blive hjemme!! Rigtig mange tager deres hund med ALLE steder i BCN, også til dette arrangement hvor der er minimalt med fod plads…. så med en hund, med små poter, så tangerer det simpelthen til dyremishandling. Utallige hunde blev trådt på poterne, og forestil dig at være 2 lorte høj og så omgivet af 950 personer som farer frem og tilbage!?! Don’t do it!

Men ellers var det ret fedt, og det er ikke sidste gang jeg tager herud! 🙂